حجت الاسلام جهانگیری: مهدویت یک آموزه فرامذهبی است/ در حکومت عادلانه «دروغ، ظلم و ویرانی» از بین می‌رود
10 بازدید
موضوع: اخلاق و عرفان
حجت الاسلام جهانگیری: مهدویت یک آموزه فرامذهبی است/ در حکومت عادلانه «دروغ، ظلم و ویرانی» از بین می‌رود
کد خبر : ۳۵۷۶۴۲
انتشار :‌ دوشنبه ۲۹ / ۱۱ /۱۴۰۳ | ساعت ۱۰:۰۵

شفقنا- حجت الاسلام جهانگیری تأکید کرد: مهدویت نه فقط یک آموزه اسلامی است، بلکه یک پیام جهانی و فرامذهبی است که تمام انسانیت را به سمت عدالت، صلح و توسعه پایدار هدایت می‌کند. اگر ما بتوانیم این پیام را در دنیای امروز تحقق بخشیم، بی‌شک به یک حکومت ایده‌آل بشریت دست خواهیم یافت.

به گزارش شفقنا، حجت الاسلام جهانگیری در نشستی در آنتالیا با موضوع «مفهوم مهدویت در اسلام» به ایراد سخنرانی پرداخت و مهدویت را آموزه‌ای فرامذهبی عنوان و بیان کرد: «مهدویت» آموزه ای است که فراتر از چارچوب‌های مذهبی قرار دارد و به عنوان پیامی جهانی و یگانه برای تمام مومنان شناخته می‌شود. هر یک از ادیان و مذاهب، از زاویه خاص خود، درباره این آموزه صحبت کرده‌اند.

وی ادامه داد: در اسلام، شیعه با جزئیات دقیق‌تری درباره حضرت مهدی (عج) و تولد، نام و مشخصات او بحث کرده است. این موضوع نباید به معنای عدم توجه دیگر جریان‌های باورمند باشد بلکه نشان می‌دهد که شیعه به طور خاص روی این موضوع تأکید کرده است.

وی به بحث «مهدویت» در سایر ادیان اشاره و اظهار کرد: در متون زرتشتی، پیامی از اصلاح جهان و ظهور یک شخصیت عادلانه وجود دارد. در کتب مقدس یهودیان، نیز به دورانی اشاره شده است که عدالت و صلح بر جهان حاکم خواهد شد. مسیحیت نیز به پیروزی عدالت و پیام صلح در آخرالزمان اشاره دارد. بنابراین، مهدویت یک آموزه فرامذهبی است که تمام ادیان و مذاهب به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم درباره آن صحبت کرده‌اند.

همکاری ادیان در بستر مهدویت

وی در ادامه به اهمیت همکاری و تعامل بین ادیان و مذاهب در قالب مهدویت اشاره و عنوان کرد: امروزه، جهان به یک پیام یگانه نیاز دارد که بتواند تمام انسانیت را به عدالت و صلح هدایت کند. در این راستا ادیان و مذاهب باید به جای رقابت و مخالفت، به تعامل و همکاری روی آورند.

حجت الاسلام جهانگیری افزود: هر مذهب باید اطلاعات، یافته‌ها و تجارب خود را درباره مهدویت با دیگران به اشتراک بگذارد. هدف این است که با همکاری، تصویری کامل‌تر از حکومت عادلانه و دوران صلح جهانی ایجاد شود.

وی تأکید کرد: مهدویت بیش از یک شخص یا شخصیت تاریخی است بلکه یک مجموعه شاخص‌ها و ارزش هایی است که جهان را به سمت عدالت و صلح هدایت می‌کند.

وی به شاخص‌های حکومت عادلانه اشاره و خاطرنشان کرد: در این حکومت، هیچ نوع ظلمی وجود ندارد و حقوق تمام موجودات، حتی حیوانات، تضمین شده است. جهان به یک جامعه پر از صلح و هماهنگی تبدیل می‌شود؛ حتی در بین حیوانات، ظلم وجود ندارد. در این دوران، هیچ اجباری در امور دینی وجود ندارد. هر مذهب حقیقت را به‌صورت کامل پیدا می‌کند و همه به ایمان و عدالت واقعی دست می‌یابند. در این جامعه، دروغ، ظلم، ویرانی و هرگونه ناسازگاری از بین می‌رود و زمین، به دلیل رفتار عادلانه و مسئولانه انسان‌ها، منابع خود را به صورت سرشار و بدون محدودیت ارائه می‌دهد.

وی گفت: جهان ما امروزه به یک پیام یگانه نیاز دارد که بتواند تمام انسانیت را به سمت عدالت و صلح هدایت کند. این پیام فقط از طریق فهم بشری قابل دستیابی نیست؛ بلکه نیازمند وجود یک “انسان آسمانی” است که با الهام الهی، جهان را به سمت ایده‌آل‌ترین حالت هدایت کند.

حجت الاسلام جهانگیری معتقد است: هرگونه بحث درباره عدالت و صلح باید به مهدویت و پیام آن بازگشایی یابد. تمام ادیان و مذاهب باید از این آموزه بهره‌برداری کنند و در فضاها و شبکه‌های مختلف، این پیام را گسترش دهند.