مشخصات فردی و زندگینامه
نام:یحیی
نام خانوادگی:جهانگیری
شهرت:سهروردی
پست الکترونیک:yahia.j.s@gmail.com
آدرس وب سایت:http://www.yahyajahangiri.com/
تخصص ها:فقه و اصول ، کلام ، زبان و ادبیات انگلیسی

زندگی نامه

یحیی جهانگیری سهروردی بسال 1359 در شهر سهروردزنجان دیده به جهان گشود. شهری که مهد پرورش عرفان، فلسفه و هنر اسلامی است: شیخ اشراق یحیی سهروردی، شیخ عمر شهاب الدین سهروردی، ابو النجیب سهروردی و احمد خطاط سهروردی از زادگان این دیارند. ایشان به خاطر نبوغ سرشارهماره مورد تحسین اهالی و معلمان بود و همینک نیز زبانزد است علیرغم میل معلمان به تحصیل او در دبیرستانهای نمونه، وی به اصرار پدر راهی مطالعات علوم حوزوی شد. هنوز پایه اول را تمام نکرده بود که به درخواست عده ای از دانش آموزان و طلاب به تدریس غیر رسمی پرداخت. البته سال سوم تحصیلات حوزوی اش به دعوت مسئولین حوزه به تدریس رسمی نیز مشغول شد، او در حالیکه 17 سال بیشتر نداشت به تدریس دروس مقدمات پرداخت.. تدریس همزمان با تحصیل او را از آگاهی یابی به علوم جدید باز نداشت. لذا همگام با حوزه، به ادامه دورک آکادمیک پرداخت و دبیرستان را نیز تمام نمود.

شیفتگی او علامه شهید بهشتی سبب شد که به یادگیری زبان انگلیسی پردازد. طلبه ممتاز بودن در همه ادوار تحصیل مقدمات، مصاحبه با تنها نشریه شهرستان خدابنده، کسب رتبه در محافل شعر، سخنرانی در مراسم پیش کنگره بین المللی شیخ اشراق سهروردی، و... از فعالیتهای حاشیه ای ایشان در عنفوان جوانی است.

با پایان دوره مقدمات عازم قم شد و افزون بر شرکت در دروس رسمی سطوح عالی حوزه، ضمن قبول شدن در مرکز تخصصی کلام اسلامی تحت اشراف آیه الله العظمی سبحانی دام ظله، در آنجا مشغول و فارغ التحصیل گشت.

آغاز ورود به دوره درس خارج حوزوی بود که همزمان در مقطع ارشد رشته ادیان ابراهیمی دانشگاه ادیان و مذاهب قم پذیرفته شد.

اوایل دهه نود در مقطع دکتری (سطح چهار) موسسه بین المللی مطالعات اسلامی پذیرفته شد که به زبان انگلیسی بود. یحیی جهانگیری جزو اولین طلاب تاریخ حوزه مقدسه قم است که رساله علمی عالیه خود را به زبان انگلیسی نگاشته است. تلاش فاخر علمی ایشان در تدوین رساله دکتری حوزوی موجب شد که هیئت داوران نمره عالی یعنی ۱۹ را به آن اعطا کنند.. و در مقطع دکتری شیعه شناسی دانشگاه ادیان و مذاهب قم نیز به ادامه تحصیل پرداخت. "نقش مصلحت در پویایی فقه شیعه" عنوان پایان نامه دکتری ایشان است.

ایشان پس از دهه دوم زندگی اش، همنشینی و پاسخ به پرسش های دینی جوانان را برای خود رسالت تلقی کرد و از این رو مکرر در محافل علمی برای سخنرانی در دانشگاه ها، حوزه های علمیه، تشکل ها، بسیج، نهاد و... دعوت  می شدکه جزیئات در ادامه آمده است.

رسانه ها امروز، منبر دیگری هستند و این ظرفیت را حاج آقای جهانگیری مد نظر داشت از این رو در شبکه های مختلف رسانه ای مکتوب، شنیداری و دیداری به فعالیت پرداخت. بیش از سیصد برنامه فقط در رسانه ملی: در شبکه های پرس تی وی، سحر آذری. سحر اردو، نور (استان قم)، اشراق (استان زنجان)، و رادیو های مختلف، به زبان های انگلیسی، ترکی و فارسی داشته است.

افزون بر رسانه شنیداری و بصری، ایشان در قالب نشر یادداشت یا مصاحبه با خبرگزاری ها و روزنامه های مختلف، به تبیین آموزه های دینی همت داشتند. روزنامه های قدس، کیهان، مردم نو، ایران دیلی، و.... خبرگزاری های: شبستان، حوزه نیوز، رسا، ابنا، ایرنا، ایسنا، دفاع پرس، سمت و سو، بسیج پرس، و... به انعکاس دیدگاه های ایشان پرداخته اند.

به خاطر تسلط به زبان های بیگانه، این توفیق همراه بود که در کنفرانس ها، دانشگاه ها و محافل اهل بیت خارج کشور نیز حضور داشته باشد، استاد تا کنون در کشورهایی مثل: ژاپن، نروژ، سوئیس، مالزی، ترکیه، اندونزی، بلاروس، فرانسه، لهستان، عراق، سوریه، عربستان، روسیه، تونس، و...  دعوت شده است. همچنین برخی از مقالات ونوشته های ایشان به انگلیسی منتشر شده است.

افزون بر این فعالیت های بین المللی، ایشان عضو هیئت تحریریه مجله علمی the Journal of Science, Education and Society وابسته به دانشگاه وروتسلاو در لهستان، عضو مشاور "مرکز بین المللی گفتان صلح اسلامی" در سوئد، مشاور مذهبی شرکت "حلال سیلکرود" در ژاپن و... می باشد.ا

تدریس دغدغه ای بود که از 17 سالگی او را رها نکرد. هم اکنون ایشان در مقطع سطح عالی حوزه، مقطع دکتری و ارشد در جامعه المصطفی، جامعه الزهرا، دانشگاه مذاهب اسلامی، حوزه علمیه خواهران  و... به زبان های فارسی و انگلیسی تدریس دارد.

همچنین نزدیک به یک دهه است که ایشان در زمینه حج و راهنمایی زائران بیت الله الحرام (روحانی کاروان) فعالیت دارد.

او می نوشت اولین اثر چاپ شده اش مربوط به 17 سالگی اش هست. افزون بر چند کتاب چاپ شده مثل " مصلحت در فقه، مبانی، رهیافت ها و راهکارها"، مسجدمجازی؛ رهیافت ها و راهکارها"، "بگذار زندگی کنم! بررسی سبک زندگی اسلامی"، و... چندین مقاله علمی - پژوهشی، علمی- ترویجی، علمی - تخصصی و... از ایشان در مجلات مختلف چاپ شده است.

راهنمایی و مشاوره طلاب و دانشجویان در امر پایان نامه های مختلف مراکز حوزوی و دانشگاهی، بخشی دیگر از ساحت فعالیت های پژوهشی استاد جهانگیری است.

فضای مجازی، به وسعت انقلاب اسلامی است. این تعبیر بلند رهبر معظم انقلاب، ایشان را بر این داشت که هم از حیث تئوریک به این مساله بپردازد لذا یک کتاب و چندین مقاله، و برنامه های تلویزیونی و رادیویی در تبین بایسته های فضای مجازی داشته باشند و از سوی دیگر با فعالیت در شبکه های مجازی، وب سایت شخصی، و نیز مراکز پاسخگو مثل مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی و...به دفاع از آموزه های بی پیرایه اهل بیت ع بپردازد.

ارتباط با شخصیت های موثر علمی، فکری و رسانه ای جهان به ویژه جهان اسلام، از دیگر تجربه های اندوخته و انباشت شده در طول حیات این طلبه حوزه مقدسه قم می باشد.

ایشان از محضر اساتیدی بنامی در حوزه و دانشگاه از محضرشان کسب فیض کردند .  بمدت کوتاه از محضر فقیه برجسته و عارف واصل آیه الله العظمی بهجت رحمه الله علیه  و نیز در تفسیر از محضر حکیم فقیه آیه الله العظمی جوادی آملی دام عزه و فرزانگانی همچون آیات و حجج اسلام هادوی تهرانی، محسن اراکی، صفایی بوشهری، ملک حسینی، سید صمصام الدین قوامی، ربانی گلپایگانی، حسین توفیقی، خسروپناه، محسن فقیهی، باقری شاهروی، سید رسول موسوی تهرانی، نجم الدین طبسی، حیدری فسایی، سید حسین موسوی واسعی، مطهری، محمد حسین مختاری، احمد واعظی، محمد علی شمالی، محمد مسجدجامعی، و... خوشه چینی علمی کرده است. از افراد غیر حوزوی نیز از محضر اساتیدی همچون محمد لگن هاوسن، یوسف دانشور، لیاکت تکیم، شهرام پازوکی، مصطفی ملکیان و... بهره برده است.

دکتر یحیی جهانگیری سهروردی در کنار اشتغالات علمی، مسولیت های اجرایی نیز بر عهده دارد. ایشان مدیر کل ارتباطات علمی و بین المللی دانشگاه مذاهب اسلامی و مسئول راه اندازی آموزش های مجازی این دانشگاه نیز می باشد.

نام: یحیی

نام خانوادگی: جهانگیری

نام پدر: علی

محل تولد: سهرورد

وبگاه شخصی: http://www.yahyajahangiri.com/

ایمیل: yahia.j.s@gmail.com